Bel ons 070 260 00 30

Ontdekking Wild Hibiscus
Met zorg bereid natuurproduct
Wild Hibiscus in Nederland

 

Ontdekking Wild Hibiscus

De Wild Hibiscus Flowers in Siroop werden bij toeval "ontdekt" op een levendig Australisch etentje in 1998 van Lee Etherington en een groep vrienden. De Hibiscus bloemen werden geserveerd als garnering bij een dessert. Al pratend stopte hij de karmozijnrode Wildflower in zijn champagne glas en was verrast door het effect. De bloem gleed gracieus naar de bodem van het glas. De champagne bubbels stroomden om de blaadjes heen en gaven een speels effect.

Na deze ontdekking is Lee Etherington vier jaar bezig geweest om in overleg met kwekers precies de juiste bloem te ontwikkelen. De bloemen zijn nu te vinden in luxe bars en restaurants en prestigieuze winkels in 16 landen wereldwijd, van de chique Dorchester Hotel in Londen tot gastronomische kruidenier Citarella in New York. Ook wordt het vooral veel gebruikt op bruiloften en andere feesten.

Naast de Wild Hibiscus bloemen produceert Lee Etherington, met zijn bedrijf Kurrajong Australian Native Foods, ook ander typisch Australisch voedsel zoals jams, sauzen en kruiden. Zie de website van de Bushtuckershop.

Met zorg bereid natuurproduct

De Wild Hibiscus Flower company is een familiebedrijf. Er is zeer bewust voor gekozen om de productie niet te mechaniseren of om de productie uit te breiden. Het product wordt met individuele zorg en aandacht gemaakt. De bloemen worden geteelt in het tropische noorden van Australie. Ze worden met de hand geplukt, ontpit, schoongemaakt en verpakt in potjes. De bloemen krijgen op basis van hun vorm een plekje in het potje. Er wordt gezorgd dat de bloemen niet bekneld zullen raken. Dit gebeurt in een kleine fabriek in Kurrajong, vlakbij Sydney.

Met zo'n arbeidsintensief proces is het moeilijk om grote volumes van onze producten te produceren. De output is precies voldoende om de nationale en internationale vraag aan te kunnen.

Wild Hibiscus in Nederland

In april 2010 bezochten wij een bruiloft op het prachtige Magnetic Island in Australie. Hier maakten wij kennis met de hibiscusbloem in champagne. Wat een geweldig feestelijk effect. Waarom kende ik dit niet? Na terugkomst in Nederland bleek dat het product onvindbaar was op internet. Ik vroeg Lee Etherington van de Wild Hibiscus Flower company in Australie of ik een Nederlandse webshop voor dit product mocht opzetten. In mijn andere onderneming Jira ICT geef ik opleiding en advies op het gebied van e-commerce. Ik vind het fantastisch dat ik deze kennis van webwinkels kan toepassen in mijn eigen webwinkel met zo'n bijzonder product.
Want op bruiloften, feestelijke diners, gala's en andere bijzondere gelegenheden zou ik graag de hibiscusbloemen in de champagne willen zien. Ik hoop dat jullie er net zo enthousiast over zullen zijn.

Ray Bogman