wild-hibiscus-recept-millefeuille

Ingrediënten

Voor 4:
100 g witte chocolade
1,5 dl slagroom
1 vanillestokje
1 groot eiwit
3 à 4 vierkante plakken bladerdeeg (12 x 12 cm)
1 losgeklopt ei
1 el poedersuiker
+/- 8 frambozen

+/- 8 hibiscusbloemen
2 dl hibiscussiroop


Bereidingswijze

Smelt de witte chocolade au bain-marie met ½ dl room. Sla het eiwit stijf en spatel deze door de chocolade.
Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Voeg het vanillestokje toe aan de resterende 1 dl room en klop op tot zachte pieken. Spatel door de chocolade en zet koel weg.

Halveer het bladerdeeg eerst diagonaal, en halveer de verkregen driehoeken nogmaals zodat u 4 kleine driehoeken per plak bladerdeeg verkrijgt.
Leg de driehoeken op een bakplaat, bedek met bakpapier en plaats er een gewicht op. Bak het deeg 10 minuten in een oven van 220°C. Bestuif de driehoeken nadien ruim met poedersuiker en laat karamelliseren onder de grill.

Bouw de millefeuilles op door een driehoek op elk bord te leggen ('plak' het deeg vast aan het bord met een toefje mousse). Lepel er wat chocolademousse op en bedek met een tweede driehoek. Herhaal één of tweemaal (al naargelang uw appetijt!) en werk af met enkele hibiscusbloemen en frambozen. Druppel de siroop op en rond de millefeuilles en serveer met extra frambozen en hibiscusbloemen.