wild-hibiscus-salad

Ingrediënten

voor 6 personen

1 pot Wild Hibiscus bloemen in siroop 250 gr
1 theelepel maanzaad
1 theelepel Dijon mosterd
2 theelepels wijnazijn
3 theelepels olijfolie
zout en peper
6 kleine porties gemengde sla
1 grote sinasappel, gepeld en in stukjes

Bereidingswijze

Haal de hibisbloemen uit het potje en laat ze uitlekken. Bewaar de siroop. Snij elke bloem in vieren en zet deze even apart.
Meng de maanzaad, mosterd, en wijnazijn in een grote kom. Voeg ongeveer een kwart van de siroop toe aan de dressing in de kom.
Klop ook de olijfolie door de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg de sla toe aan de dressing en meng deze voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over 6 borden. Garneer met sinasappelpartjes en hibiscus bloemen.
Serveer direct.

De overgebleven siroop kan gebruikt worden voor in cocktails of limonade.