bijzonder-kerst-recept

Ingrediënten

4 eieren
1/2 kopje suiker
1 kopje koksroom
1 1/2 kopje magere melk
1 kopje Infused Rum * zie voorbereiding hieronder
1/2 kopje Wild Hibiscus Infused Navan Vanilla Cognac **
1/2 kopje Wild Hibiscus bloemen puree
verse nootmuskaat 

Bereidingswijze

Scheid de dooier van het eiwit. Voeg 1/4 kopje suiker en 1 kopje room toe aan het eiwit. Klop dit totdat een stijf mengsel ontstaat en zet dit apart. Voeg dan 1/4 kopje suiker toe aan de eidooier en klopt dit alles glad. Voeg dan langzaam de andere ingredienten toe terwijl je langzaam blijft roeren. In deze volgorde; room, melk, infused rum, infused cognac en de Wild Hibiscus puree. Voeg daarna het eiwitmengsel toe.  Versier elke portie met vers geraspte nootmuskaat.

* To make Infused Rum: To a bottle of white rum add 1 vanilla bean (sliced lengthwise), 1 cinnamon stick, 5 cloves, and pinch of fresh ground nutmeg. Let sit for minimum 24 hours before use.

** To make Wild Hibiscus Infused Cognac: Place 5 Wild Hibiscus Flowers into 1 bottle of Navan Vanilla Cognac. Let sit for 24 hours then strain out the Wild Hibiscus Flowers. (Serves 8)