Bel ons 070 260 00 30
Naast de klassieke Wild Hibiscus met Prosecco zijn er nog heel veel andere lekkere drankjes te maken met de hibiscus bloemen en de siroop. Hieronder een aantal heerlijke recepten. Maar experimenteer gerust.
Heb je een lekker recept gemaakt, maak een foto en geef het dan aan ons door op info@wildhibiscus.nl.

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Eenvoudige maar indrukwekkende cocktail om jouw gasten mee te verrassen.

De Wild Irish Rosella bedacht door Jonathan Lind van Hotel The NoMad in New York.

 

Ingrediënten

2 oz Jameson Irish Whiskey
75 oz vers citroensap .
75 oz Wild Hibiscus siroop

1 ei wit
1 scheutje Chartreuse (gele kruidenlikeur )
1 Wild Hibiscus bloem

 

Een oz. oftwel ounce is ongeveer 28,5 ml.

Bereidingswijze

Combineer de ingrediënten tot en met het eiwit in een cocktail shaker. Schud de ingredienten goed door elkaar totdat de eiwit goed schuimt( oftewel geëmulgeerd is). De shaker voelt dan alsof deze vol slagroom zit. Voeg ijs toe en schud nogmaals. Schenk het drankje in een koud glas. Voeg een scheutje Chartreuse likeur toe en garneer met de Wild Hibiscus bloem.

Social Tender

Heerlijke nieuwe frisse cocktail bedacht door Wild Hibiscus Italië.

Ingrediënten

4/10 deel Wodka Ketel One 
2/10 deel Aardbeienpuree 
1/10 deel Citroensap 
3/10 deel Pisa Likeur (noten likeur uit Toscane)

Bereidingswijze

Decoreer met een schijfje sinaasappel, aarbei en een hibiscus bloem.


Nieuwe frisse cocktail met Wild Hibiscus thee en Wodka.

The Wild Hibiscus Golden Blossom!

Bereidingswijze

Kopje Wild Hibiscus Heart thee 
Theelepel Wild Hibiscus siroop 
Flinke scheut Imperial Gold Wodka Geserveerd in een hoog glas met ijs. 
Gegarneerd met schijfje citroen en een Wild Hibiscus bloem


Urthel Saisonniere Wild Hibiscus
urthel-saisonniere-wild-hibiscus

Ingrediënten

1 Urthel Saisonniere ( zie www.urthel.com)
2 cl Cointreau
1 Wild Hibiscus bloem

Bereidingswijze

Neem een mooi champagneglas en laat hierin de hibiscusbloem glijden.
Voeg de Cointreau toe.
Schenk hierbij voorzichtig de Urthel Saisonniere er over heen.
 
Op 28 juni 2010 won Hildegard met haar Urthel Saisonnière de prestigieuze World Beer Award 2010 voor het Beste Europeese Seizoensbier. Iets om trots op te zijn. Urthel Saisonnière, gebrouwen sinds november 2009, is een blond bovengistend speciaalbier met nagisting op de fles. Vol en verrassend subtiel bitter van smaak. Urthel Saisonnière is ongefilterd. 
Hierdoor is het licht troebel. Maar zo blijft het beste van de hop en de mout daar waar het hoort. In het originele Urthel glas.
Dit Urthel Saisonniere bier smaakt ook heerlijk met een Wild Hibiscusbloem.
 

wild-hibiscus-hav-o-cocktail

In anticipation of Oprah Winfrey’s Australian Outback Adventure, Hayden Wood aka Woody—an Australian based world champion bartender and author of nine cocktail books, including Woody’s Liquid Kitchen—was invited by old friend and celebrity chef, Curtis Stone, to mix Oprah’s very first Australian cocktail experience who chose to use Wild Hibiscus Flowers in Syrup, a native Australian product.

90ml / 3 oz Freshly juiced Pineapple Juice
15ml / ½ oz Syrup from Wild Hibiscus Flowers in Syrup
45ml / 1 ½ oz Sagatiba Pura Cachaça
Ice
Garnish with one syrup poached wild hibiscus flower from the jar


Firstly juice half a pineapple which should give enough juice for at least four drinks. I used a new juicer blender appliance from Breville, because I travel so much, and this lets me compact my equipment in one kit. Add syrup, Cachaca to a cocktail shaker and shake well before pouring over ice into a tall highball glass. Garnish with wild hibiscus flower and serve with a straw.

For Woody’s Liquid Kitchen webside of the HAV-O Cocktail, go to; www.woodysliquidkitchen.com or You Tube - HAV-O Cocktail

Find more about Oprah's visit to Australia on http://www.oprah.com/food/HAV-O-Cocktail-Recipe


wild-hibiscus-royale-champagne-cocktail

Ingrediënten

Wild Hibiscus bloem ter garnering
1 theelepel (10ml) natuurlijk rozenwater
30 ml Wild Hibiscus Siroop
Verse munt
Champagne/ Cava of Prosecco

Bereidingswijze

Stop een aantal blaadjes munt onderin een champagne glas en wrijf ze door de binnenkant van het glas. Haal ze er vervolgens weer uit.
Plaats een wilde hibiscusbloem onderin het glas. Voeg rozenwater toe en een aantal gekneusde muntblaadjes.
Maak af met champagne/cava of prosecco. Voeg op het laatst heel voorzichtig de hibiscussiroop toe.


wild-hibiscus-cocktail-adam-and-eve-martini

Ingrediënten

60 ml Wodka
90 ml Appelmoes
30 ml Wild Hibiscus siroop
1 Hibiscusbloem als garnering
Cocktailshaker
ijsblokjes

Bereidingswijze

Schud de ingredienten door elkaar met ijs en schenk in glas. Rijg hibiscusbloem op een stokje en leg deze als garnering over het glas.


wild-hibiscus-daiquiri

Een heerlijk zoet en zure cocktail waar de Cubanen jaloers op zouden zijn.

Ingredienten

100 ml witte rum
30 ml vers limoen sap
35 ml wild hibiscus siroop
Wild Hibiscus bloem als garnering

Bereidingswijze

Plaats de bloem in een martini glas. Meng de ingredienten in een cocktailshaker met ijs. Schud stevig voor 10 seconden.
Schenk in het glas en garneer met een schijfje limoen.


wild-hibiscus-cocktail-mimosa

Ingrediënten

Een mimosa is een erg eenvoudige brunch cocktail bestaande uit sinasappelsap met champagne/cava of prosecco. In dit recept beschrijven we een variant hierop met hibiscus bloemen en siroop. Het is een recept van mixologe Danielle Tatarin.
Maak eenvoudig een alcohol vrije cocktail door de champagne te vervangen door een bronwater met bubbels.
Dit recept past geweldig bij een ontbijt op bed op moederdag.

Motherly Love Mom-osa

1 Wild Hibiscus bloem
30 ml St. Germain Elderflower Liqueur
30 ml Roze Grapefruitsap
15 ml Wild Hibiscus Siroop
150 ml Bubbelwijn zoals prosecco, cava of champagne


Bereidingswijze

Plaats de hibiscus bloem in een champagne glas. Shake de likeur, sap en siroop met ijs in een cocktailshaker. Giet dit daarna in het champagneglas. Giet daarna voorzichtig de bubbelwijn in het glas. Garneer met een schil van de grapefruit.


wild-hibiscus-mojito

Een heerlijke variant op de populaire mojito. Met dit drankje krijg je direct een zomers gevoel. Dit drankje is bedacht door Jocelyn Etherington.

Ingredienten
(voor 2 Mojito's)

100 ml witte rum
30 ml verse limoensap
50 ml Wild Hibiscus siroop
2 fijngehakte Wild Hibiscus bloemen
2 plakjes limoen
3 blaadjes munt
Bronwater met bubbels

Bereidingswijze

Vul een groot glas met ijsschilfers. Doe de verse munt, plakjes limoen en fijngehakte wilde hibiscus in het glas.
Doe de witte rum, hibiscussiroop, limoensap met ijs in een cocktailshaker en schud 10 seconden. Giet dit daarna in het glas.
Voeg op het laatst nog een scheutje bronwater toe. Garneer met muntblaadje.



wild-hibiscus-champagne-pudding

Ingrediënten

Voor 6 personen:
1 potje Wild hibiscus bloemen
2,5 kopje champagne/cava of prosecco
0,5 kopje heet water
5 vellen gelatine
slagroom als garnering
pure chocoladehagelslag als garnering
mengkom


Bereidingswijze

Doe de wijn in de mengkom en voeg een half kopje hibiscus siroop uit het potje toe.  Los de gelatine op in het water en voeg deze toe aan de wijn. Roer het mengsel glad.
Doe 6 hibiscusbloemen onderin een mooi glas en verdeel daarna het mengsel over de glazen. Zet de glazen een paar uur in de koelkast. Garneer vervolgens het glas en presenteer dit bijzondere dessert aan uw gasten.


Ingrediënten

30 ml Beefeater Gin
30 ml Droge Vermouth
15 ml Limoensap
15 ml Hibiscus siroop

Bereidingswijze

Shake alle ingredienten en giet in een klassiek coupe glas. Garneer met een hibiscus bloem.